Error
  • La plantilla no està disponible per aquesta presentació. Si us plau, contacta amb l'administrador/a del lloc.

L’esclat de Salt i l’homenatge a Ciutadella

JA T'HO DIRÉwebAquest mateix cap de setmana, a la localitat gironina de Salt, la banda de Ciutadella ha tornat a pujar dalt d’un escenari 10 anys després de la seva dissolució.

S’ha feta llarga l’espera. Serà joliu aquest estiu. Així i tot, va bé. Són frases que porten algunes de les cançons del conjunt de Ciutadella. I vénen ajustades al que han estat tots aquests mesos promocionals. Sí, ha començat el compte enrere del retrobament de Ja T’ho Diré. Aquest mateix cap de setmana, a la localitat gironina de Salt, la banda de Ciutadella ha tornat a pujar dalt d’un escenari 10 anys després de la seva dissolució. Dos dies plens de goig i satisfacció que han posat en evidència que després d’una dècada sencera, el grup Ja T’ho Diré segueix tenint molts adeptes, molts seguidors; uns, perquè rememoren els anys més esplèndids d’aquelles nits més conspícues que els van enlluernar la seva joventut; altres, més novells, amb la il•lusió de veure i gaudir en directe d’un conjunt que no van poder aprofitar anys enrere per la seva curta edat però que han seguit sempre la seva música. Aquesta és la finalitat d’un retrobament que ha unit a totes les parts interessades i també als propis protagonistes, que han coincidit en vestir-se de nou com a Ja T’ho Diré i regalar-se uns concerts per recordar l’etapa musical més marcada de llurs vides i, de forma especial, els seus directes, dels que tant van gaudir. Però no debades, i fonamentalment, és també per satisfer a un nombrós públic que els ha reclamat amb prou èmfasi i de forma passional. I aixó és així perquè dels dos concerts que tenien prevists fer per aquest retrobament, s’han convertir en cinc grans actuacions (si no en cau qualcuna més).

De fet, la premonició d’èxit de la tornada als escenaris s’ha vist també reflectida als mitjans de comunicació. Últimament han estat notícia en moltíssims mitjans informatius; televisions, ràdios i premsa escrita local i comarcal, però també als canals més potents d’àmbit nacional com són TV3 i Catalunya Ràdio.

jtd mirona 31maig

 La Sala La Mirona de Salt ha estat l’esclat d’aquesta cita. El Ja T’ho Diré no obliden i la comarca gironina on van créixer musicalment fou l’elegida per aquest ansiada tornada puntual. Actuar a Girona era un deure irrenunciable. A més, obligats a fer-ho per partida doble perquè les entrades del concert del passat dia 31 es van exhaurir en 10 dies el passat més d’octubre, fet que els obligar a oferir un segon concert ahir dissabte dia 1 de juny. Un èxit anticipat mesos abans del retrobament que ha duit, fins i tot, a desplaçar un bon nombre de menorquins fins a Salt per no perdre’s la posada en escena dels menorquins. Els cinc components originaris, Cris Juanico, Titi Saurina, Fly Moll, Carles Pons i Sente Fontestad; a més de Miquel Brugués, i en aquests concerts també amb la participació de Toni Pastor, van posar la millor música del colectiu de Ciutadella que féu el deliri de tots els seguidors. Les cançons de sempre van esdevenir les banderes d’un castell de felicitat compartida. Els protagonistes, lliurats com en les seves millors nits, van delectar a tots els presents, sense excepció. La Festa Ja T’ho Diré afegeix així dues noves dates al seu indeleble recorregut. A més, els concerts de Salt projecten amb força el que seran la properes d’actuacions del grup (al Teatre GREC de Barcelona el dia 3 de juliol i el concert de Porreres a Mallorca el dia 6) i de forma molt especial la darrera actuació a Ciutadella de Menorca el 19 de juliol, on també s’ha aixecat una increïble expectació. Un retrobament que compta amb el suport de Música Global, la discogràfica de gairebé tota la seva carrera, i que els va atorgar el Disc d’Or per Moviments Salvatges fa poques setmanes.

 

Homenatge al pati de Santa Clara

La repercussió que ha tingut la tornada del conuunt menorquí ha superat la dimensió que se’n podia tenir de la seva trajectòria. A Ciutadella, el passat dissabte, alumnes, professors i col•laboradors de Sa Fàbrica de Musics d’aquest localitat van decidir retre un homenatge al grup Ja T’ho Diré. L’escenari fou el pati del Convent de Santa Clara, en ple centre històric de la ciutat. Prop de dues hores on gent de totes les edats van cantar i musicar les balades més preuades dels Ja T’ho Diré. A més, la cita comptà amb la presència del cantant de la banda, Cris Juanico, que arrodoní l’acte. Juanico deixà als intèrprets fer la seva feina i ell es limità a acompanyar les actuacions sonant el baix i aportant la seva veu només amb el Cor Gospel.

foto1

Foren alumnes molt joves els qui van delectar, amb els seus instruments i veus, però també la d’altres col•laboradors que és van sumar a l’acte, con la cantant Àngels Anglada, Marc Ribó, Margui Juanico o el gran guitarrista Sergi Martín, entre alguns més. Tot, coordinat per la professora Esparança Rotger i la direcció dels cors va anar a càrrec d’Annabel Villalonga. Sorprenent i preciós concert, sobre tot dels més jovenets, que deixaren entreveure que el repartori de Ja T’ho Diré roman ja de forma estable en la memòria musical de Ciutadella. Aquelles llunyanes cançons de juventud, són ara també peces que s’assagen i reprodueixen a les escoles de música com a patrimoni musical originari de Menorca. I aquest fet representa el més gran homenatge a Ja T’ho Diré. Cris Juanico va agrair al final, en nom seu i en nom del grup, aquella dedicatòria i homenatge de Sa Fàbirca de Músics al conjunt Ja T’ho Diré. Un reconeixment a la carrera musical del millor grup de pop-rock que ha donat la nostra illa.

Els sentirem de nou en directe, segurament per darrera vegada, però seguirem cantant les seves cançons durant tota la vida.